At your service!

Een huis zonder zorgen
8 juni 2009
Wij zijn verhuisd!
29 november 2016

Al ruim tien jaar is Joost Schwartz woonachtig aan de Côte d’Azur. Destijds op kleine schaal begonnen met het verhuren en beheren van huizen van vrienden en buren.

T egenwoordig ondersteunt hij de eigenaren op bijna ieder denkbaar vlak. Het bedrijf Bastion d’Azur dat hij enkele jaren geleden met zijn huidige partner heeft opgericht, heeft inmid- dels drie full time medewerkers in dienst. Verder zijn er nog een aantal mensen parttime werkzaam.

Wat wij doen

Bastion d’Azur regelt heel erg veel. Dat gaat vanaf een totale verbouwing van huis en tuin, tot aan het boodschappen doen voor de eigenaren die in hun door ons beheerde vakantiehuis komen vertoeven”. “Het regelen” valt in Zuid-Frankrijk niet altijd mee. De bureaucratie viert nog steeds hoogtij in Frankrijk. Alle regeltjes, wachttijden stempels en papieren, dat is voor ons Nederlanders vaak erg moeilijk te begrijpen. Zeker voor onze klanten. Joost: “Eigenlijk is het vreselijk hier en zijn alle verhalen die je er over hoort en leest echt waar. Er worden met regelmaat ook woekerprijzen gevraagd.” Veel mensen met een tweede huis hier weten vaak niet bij wie ze moeten zijn en ze beheersen de taal onvoldoende. Bastion d’Azur treedt op als intermediair tussen de eigenaren en leveranciers van tuinen, zwembaden ,vervoer van en naar het vliegveld, inrichting van het huis, een kok op locatie, een boot met of zonder kapitein, boodschap- pen service en uiteraard de eindschoonmaak en controle van de villa’s.

Klanten voor het leven

Joost: “Helemaal leuk zijn de klanten voor wie je een huis vindt en die dan aansluitend hun hele wensenpakket voor wat betreft verbouwing, inrichting etc. bij je onderbrengen! Dat worden dan bijna altijd klanten voor het leven”. Bastion d’Azur werkt samen met een groep makelaars uit de regio. Het lukt dan ook bijna altijd wel het juiste huis voor mensen te vinden. “Onze kracht is dat het niet ophoudt bij de aankoop van een pand maar dan pas eigenlijk begint!”

“Een privé leven is er nauwelijks want veel van je klanten denken allemaal dat je er alleen voor hen bent, en dag en nacht voor ze klaar staat! Als ik nog eens de tijd er voor vindt, dan schrijf ik nog eens boek over al mijn avonturen en belevenis-sen”, mijmert Joost. “Aan de andere kant , je zult maar mogen werken zo onder de zon, met op zijn tijd de heerlijkste maaltijden en een glaasje wijn!”.

 

at-your-service-01

at-your-service-02

at-your-service-03