10 jaar Bastion d’Azur

Wij zijn verhuisd!
29 november 2016
Ruilhandel aan de Côte d’Azur
29 maart 2020

10 jaar geleden alweer richtte ik Bastion d’Azur op (14 februari 2007). Na enkele jaren zelf een tweede huis aan de cote d’Azur te hebben gehad wist ik wat er mistte, niet alleen voor mij, maar voor veel mensen met een tweede huis in deze prachtige omgeving; een service bureau zoals Bastion d’Azur dat nu geworden is. We zijn begonnen met drie personen, het bureau in de slaapkamer en de secretaresse op de rand van het bed, inmiddels hebben we negen vaste medewerkers en in de zomer nog eens een ploeg van ongeveer 13 seizoensmedewerkers.

V eel bijzondere momenten hebben we meegemaakt met onze klanten zoals bijvoorbeeld een geboorte en zijn we ingesprongen bij plotselinge ziekenhuis opname, overstromingen met zelfs evacuaties midden in de nacht, slangen in huis en helaas ook inbraken en ongelukken. Samen met vele klanten hebben we verbouwd, aangebouwd, nieuwbouw gezet en zwembaden of tuinen aangelegd en onderhouden. Wij proberen zo goed mogelijk te ondersteunen naar ieders tevredenheid op vele gebieden maar het is en blijft zuid Frankrijk! Voor ons een uitdaging. Ook wij zijn vaak afhankelijk van andere disciplines en overheids-instanties, maar hebben veelal onze weg, voor u, binnen al deze instanties gevonden. Een persoonlijk en langdurig contact met de ambtenaren van diverse instanties helpt daarbij en ondersteund ons werken.

De taal van de klant

We zijn in die tien jaar diverse keren veranderd van locatie nu hebben we een prachtig kantoor aan de entree van de golf van St Maxime en bestrijken we een gebied tussen Draguignan, Montauroux, Frejus en Grimaud. 60% van onze klanten zijn Nederlands/Belgisch het overige deel bestaat uit klanten van negen andere nationaliteiten. Een deel van onze medewerkers spreken vier talen hard nodig om met iedereen, klanten en instanties, te kunnen communiceren. Nog steeds hebben we klanten van het eerste uur, ook zijn er klanten geweest die hun heil bij andere zochten, verschillende daarvan zij weer bij ons teruggekeerd. Trots en dankbaar ben ik op zo’n geweldige klantenkring, die mij persoonlijk ook vaak bijgestaan en ondersteund hebben bijvoorbeeld tijden de crisis, dat is het persoonlijke, open en vriendelijke contact dat wij van Bastion d’Azur graag met onze klanten hebben.

Goede spirit en hart voor de zaak

Trots ben ik op mijn team. Zij hebben allemaal de goede spirit en hart voor de zaak en leven mee in de ups en downs die ook Bastion d’Azur heeft gehad in de afgelopen 10 jaar. Speciale dank aan Pascal Richard en Gert-Jan Neuteboom die vanaf dag 1 bij Bastion d’Azur betrokken zijn.