Voorbereidingen 2021

Nieuws uit Zuid-Frankrijk
16 juni 2020

Nieuwsbrief oktober 2020

I n de nieuwsbrief van Oktober 2020 leest u meer over o.a. de voorbereidingen voor 2021, onze eigen wasserij, zwembadonderhoud en geven wij u een update rondom het coronavirus en de huidige situatie in Frankrijk.


Corona update

De Franse president Emmanuel Macron heeft woensdag aangekondigd dat Frankrijk vanaf vandaag weer in lockdown gaat om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De lockdown duurt zeker tot 1 december. Cafés, restaurants en niet-essentiële winkels zijn dicht en reizen tussen regio’s is niet toegestaan. Wel blijven de scholen open. Bij de lockdown afgelopen voorjaar moesten die nog dicht blijven. Mensen mogen alleen voor “essentiële activiteiten” naar buiten, zoals boodschappen doen en naar werk of school gaan. Ook mogen mensen voor maximaal een uur per dag naar buiten om te bewegen. Reizen naar uw tweede woning in Frankrijk is momenteel niet mogelijk.

Ons kantoor zal dichtgaan, u kunt alleen op afspraak langskomen. Wij blijven echter beschikbaar voor u via e-mail, telefoon en WhatApp (hier vindt u onze contactgegevens). Onze elektriciens kunnen door blijven werken en ook onderhoud aan uw zwembad, tuin etc. kan gewoon doorgaan.


Controle van uw villa of appartement

Wenst u een controle van uw villa of appartement gedurende de winterperiode en of uw langere afwezigheid als gevolg van de nieuwe corona-regels, neemt u dan contact met ons op.

Neem contact met ons op.

EHBO-kit

Het is ons opgevallen dat in het merendeel van de villa’s en woningen die wij beheren, geen EHBO-kit aanwezig is. Wist u dat dit verplicht is als u uw villa verhuurt? En ook als u uw villa niet verhuurt aan derden, raden wij u aan om over een EHBO-kit te beschikken. Het toedienen van eerste hulp kan namelijk het verschil zijn in het verergeren van lichte naar zware verwondingen.

De inhoud moet regelmatig nagekeken worden op volledigheid en houdbaarheid. Plaats de doos op een toegankelijke en gekende plaats voor iedereen. Bij een check-in zullen wij uw gasten laten weten waar de EHBO-kit te vinden is.

Heeft u nog geen EHBO-kit? Neem dan contact met ons op en wij zorgen ervoor dat er een in uw woning aanwezig is. We hebben een kleinere en grotere versie.

Vraag uw EHBO-kit aan.


Werkzaamheden winter

Het vakantie seizoen is voorbij. Voor ons tijd met de voorbereidingen van 2021 te beginnen. We hopen dat u bij de eerste zonnestralen uw woning weer kunt verhuren of zelf uw woning kunt betrekken. Daarom adviseren we u om binnenkort al na te denken over welke werkzaamheden deze winter moeten plaatsvinden zodat u klaar bent voor het nieuwe seizoen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

  • Het schilderen van kozijnen en luiken
  • Renovaties aan uw zwembad zoals het vernieuwen van de voegen en het vervangen van de mozaïek en het controleren en waar nodig vervangen van (onderdelen van) uw zwembadinstallatie (zie hieronder een woord van Nico, zwembadonderhoud)
  • Schilderwerk binnen en buiten
  • Renovatie van keuken of badkamer

Binnenkort zullen wij u persoonlijk mailen met onze aanbevelingen. Zo begint u het seizoen zonder last minute stress.


Een woord van Nico Kesraoui, zwembadonderhoud

“Mijn naam is: Nicolas Kesraoui, ook wel Nico. Ik onderhoud alle zwembaden welke Bastion in onderhoud heeft. Veel mensen denken dat het onderhoud van het zwembad appeltje eitje is “gooi er flink wat chloor is en klaar is Kees”. Het water ziet er dan misschien helder uit en ruikt fris, maar alleen al door de warme temperaturen in Frankrijk vergeleken met Nederland, bestaat het onderhouden van een zwembad uit veel meer dan alleen toevoegen van chloor.

Ph-waarde
Zo is een goede ph-waarde van het zwembad erg belangrijk voor een aangenaam zwemgevoel. Bij een te lage ph wordt het water te zuur en dat kan vervelende gevolgen hebben. Dit zure water kan corrosie veroorzaken aan de warmtepomp waardoor deze een kortere levensduur krijgt. De zuurtegraad van het water maakt op lange termijn de mozaïek of tegels ruw. Doordat deze ruw worden krijgt u ook meer algengroei.. Een lage ph-waarde kan ook dat die typische rode ogen en zelfs jeuk veroorzaken. Het maakt het zwemmen minder aangenaam. Een zachter water, met hogere ph waarde, is veel aangenamer!t istalleren van een PH apparaat raden wij ook al onze klanten aan.

De technische ruimte
Een zwembad is geen simpele plas water, maar ook een technische ruimte/locale technique. Bij een zwembad in de tuin hoort allerlei apparatuur om het zwembadwater in optimale conditie te houden. Denk bijvoorbeeld aan een pompinstallatie,filter en een warmteregelaar. Investeer dan ook in een regelmatige controle en waar nodig vervanging van onderdelen in de technische ruimte om problemen te voorkomen. Gemiddeld is een zwembad om de 5 jaar toe aan een renovatie. We vervangen dan loszittende tegels en voegen het zwembad opnieuw zodat algen en vuil zich niet kunnen nestelen.

Het filter
Ook het filter van uw zwembad is essentieel voor een prettig zwemgevoel. Wij maken daarbij tegenwoordig gebruik van een filter met glaskorrels ipv zand, dit bestaat uit gerecycled glas en heeft precies dezelfde werking als zand. Echter hoeft de inhoud minder te worden vervangen.

Een zoutwater zwembad
Ongeveer 80% van onze klanten heeft een zoutwater zwembad. Hierbij wordt zout gebruikt als desinfectiemiddel. Het zout kan direct aan het zwembadwater worden toegevoegd en wordt vervolgens door een zoutelectrolyse apparaat omgezet naar natuurlijk chloor. Een zoutwater zwembad bevat dus ook altijd chloor en werkt alleen met een zoutelectrolyse apparaat. Naast het feit dat het veiliger is voor u en uw gezin, is een zoutwater zwembad ook een stuk veiliger voor het milieu. Zout is immers een product dat in de natuur ook veelvuldig te vinden is. Doordat u weinig tot geen gebruik maakt van chemicaliën, hoeft u deze ook niet te kopen. U moet aan het begin van het zwemseizoen wel zout aan het water toevoegen, maar zout is een stuk goedkoper dan chemicaliën. Het water zal langer fris blijven aangezien algen, schimmels en bacteriën niet kunnen overleven in zout water. Door het zwemwater al lichtzout te maken, heeft u langer plezier van zwemwater in een optimale conditie. U kunt door slechts kleine
aanpassingen de manier van desinfecteren aanpassen.

Ik help u graag
Zeker omdat u uw woning wellicht verhuurt en er dus dagelijks gasten, al dan niet met vieze voeten of vol zonnebrand, uw zwembad in plonsen, raad ik u aan goed na te denken over bovenstaande zaken. Ik geef u graag een uitgebreider advies en plan op maat om uw zwembad en uw installatie in goede conditie te houden.”


Eigen wasserij

Het stond op de planning voor 2020, maar door de corona crisis wordt het 2021: Bastion’s eigen wasserette. Om de kwaliteit en service van het wassen van uw linnen en dat voor uw huurders te verhogen, openen wij voor volgend verhuurseizoen onze eigen wasserette. In deze wasserette zal gewerkt worden met de nieuwste apparatuur. De wasserette is uitsluitend bedoeld voor klanten van Bastion (dus niet openbaar).


Geldigheidstermijn offertes

In verband met de Franse wetgeving is het niet meer mogelijk om offertes per e-mail of telefoon te accorderen. Vanaf 1 november moeten alle offertes door u ondertekend worden. U kunt dit doen door de offerte te printen, ondertekenen en per post op te sturen of u kunt de ondertekende offerte inscannen en per e-mail naar ons versturen. Wij wijzen er u ook op dat iedere offerte een geldigheidstermijn heeft. Na die termijn zullen wij de offerte niet meer accepteren in verband met fluctuerende prijzen en zullen wij een nieuwe voor u opmaken.


Gert Jan Neuteboom

Met ingang van de eerste coronagolf is Gert Jan, gezien zijn leeftijd en een groter gezondheidsrisico, in een overheidsregeling terecht gekomen waardoor hij niet meer actief is voor Bastion d’Azur. Aangezien er geen verandering in de situatie is, is er in overleg besloten dat deze maatregel zal overgaan in zijn pensioen. Gelieve alle correspondentie die voor hem bestemd is te zenden aan schwartz@bastiondazur.com.


Ontvang onze nieuwsbrief automatisch in uw inbox:

* verplicht veld
Taal